neljapäev, 11. detsember 2008

Jõuluöö, or smth...

Jõulud lähenevad koleda mühinaga ja vaja on veel jõulukinke soetada. Täiesti rõvedad pühad on need jõulud. Miks, küsite ehk Teie? No peamiselt ongi vastumeelsuses süüdi alljärgnevad põhjused:
1. Kingitused - mitte, et mulle neid saada ei meeldiks, aga no olgem ausad, kes viitsiks kusagil kaubanduskeskuses võidelda soojenduseks autokoha pärast, siis uksest sisse saamise pärast, siis paremate kaupade leti juures, seejärel kassajärjekorras, siis kauplusest väljasaamisel ja lõpetuseks on keegi mudamölakas su auto nii kinni parkinud, et ei saa edasi ega tagasi. Rõõmsaid jõule tõesti!
2. Jõululaulud - öääääk. Eriti hull on lugu siis, kui keegi neid valju häälega kaasa lõugab. Büüühhaa ööööö, büüüühaaaa ööööö... Väga õudne. Ma hakkan aru saama, mida Mäks (Tõnis Mägi) oma arvamusega jõululaulude kohta öelda tahtis... Või siis kaubanduskeskused. Juba poolest oktoobrist hakkas mingi jõulujõur pihta ja kestab ilmselt inertsist kuni jaanuari keskpaigani.
3. Jõuluvanad. Iga jumala aasta olen ma sattunud jõulu ajal vähemalt ühte seltskonda, kus on jõuluvana. Kõigil on piinlik. Kõigil on vastik. Ja ometigi kõik taidlevad, nagu Kaasani Oblasti Zoja Kosmodemjanskaja nimelisel isetegevusfestivalil. Lastel on muidugi tore, aga tihti juhtub ka seda, et lapsi seltskonnas ei olegi? Et siis nagu mida? Sama hästi võiks muuta traditsiooniks grupiviisilised pükste allalaskmised Viru ringi keskel, et kõik ikka näeks, kui piinlik on ennast järjekordselt debiilikuks teha...
4. Kogu usujura - mis jõulude ajal paratamatult üle keevad. Kuradi mähkmepoisi kummardajad ronivad uksest ja aknast sisse nagu taksikoer rebaseurgu. Satan, ma ütlen küll. Keegi ei küsi, kas Sa oled ka huvitatud kogu sellest huinamuinast, mis selle asja juurde käib... Ja kõige selle tipuks on selgeks tehtud, et jeesuke on tegelikult üldse kevadel sündinud. Milleks siis selline tilulilu üldse vajalik on? Õnneks muidugi on tänapäevajõul järjest rohkem ja rohkem hakanud olema kaukamehe rõõmuks, aga siiski on selles veel liiga palju pimedat keskaega minu jaoks.
Ainuke asi, mis võiks kogu selle jõulu ajal olla selline positiivne pool, on see, et põhimõtteliselt peaks jõulu ajal olema rahu inimeste vahel, arusaam ja armastus jne. Mis on ju iseenesest tore, aga kole raske on seda nautida, kui Sul on ühelpool hullunult ostlev tädike küünarnukkidega üle Sinu ribide kõristamas, teisel pool jõululaule üürgav usuhull tädike ja teed tõkestamas punase nina ja valge habemega Steinfieldti kaksikvend, kes ei ütle ära ka vanemate poisipõnnide põlve silitamisest. Ehk et siis lähed paremale, saad surma, lähed vasakule, lüüakse maha, lähed edasi, leiad oma otsa ja tagasiteed ei ole. Väga rõlge, kui kasutada Eesti uudissõnade paremikku.

Jõulupidu jääb meilgi, nagu ka mõnel ministeeriumil sel aastal ära. Cäncelleeritud, nagu mõni moodsama aja lapsevanem ütleks. Samas korraldatakse pidulik õhtusöök sellises "toredas" kohas, nagu Scotland Yard. Tore on asja juures veel see, et alustuseks öeldi mulle, et kohad on täis ja Sina, kallis mees, enam ei mahu. Siis öeldi, et meil siiski on veel üks "boks", kuhu saaks kedagi veel mahutada... Kallid kolleegid. Kui te korraldate sellise ürituse, mille mõtteks peaks olema meeskonna ühtsuse ja teineteise mõistmise arendamine ja suhete parendamine väljaspool töökeskkonda, siis ei ole mõtet tekitada mingit segregatsiooni sellega, et juhatus istub oma boksis, muust rahvusest töötajad oma boksis ja siis veel mingi n arv inimesi, kes ei suhtle üksteisega ei tööl, ega ka väljaspool tööaega, oma boksis. Ehk et siis, inimesed, kes enivei käivad üksteisega läbi, saavad firma raha eest ennast täis lakkuda. Ja see peaks siis kokkuhoid olema... Kohutavalt mõttetu. Nii et tuleb reedeks oma programm välja mõelda ja nosu umbe tõmmata. Jälle. Aga selline see jõuluaeg on. Jõulurõõm peab ju kuidagi ka minu juurde jõudma. Ja miks mitte jagada seda rõõmu oma parimate sõprade McGregori ja Scottish Leaderiga? Vähemalt saab neile alati kindel olla. Nii et happy hanukkah!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar