esmaspäev, 10. november 2008

Mardilaat

Järjekordne kaunis esmaspäev on koitnud me
maal ja tööpäev hakkab kohekohe lõppema, mis on muidugi hea uudis. Halb uudis on see, et täna on vaja jälle remonditöid tegema hakata. Nädalavahetus oli väga muhe. Sai mardilaadal käidud. Arusaamatu, mis kuradi pärast peab selliseid üritusi üldse tegema? Või vähemalt miks peab sellise ürituse eest raha küsima. 60 egonit on ikka täiesti perses hind sellise asja eest maksta... Ja siis oli võimalus maitsta toredat põdraliha vorsti, mille latt maksis seal järjekordsed 60 raha (ei tea, kas kõik asjad maksid seal 60 raha?). Pärast ostsin Rimist sama lati 55-ga. Tuba oli täis Soome eläkeläisija, kes sealt endale odava raha eest sokke ja sooja pesu ostsid. Ei midagi silmale, ei midagi kõrvale. (Kurjam, nagu ikka lähevad täpitähed vahetusse, aga kürvale jah seal ka ei olnud midagi... Aga ei ole kerge mingi n klaviatuuri peal öäüõ üles leida...)
Aga kõige kummalisem kogemus (võiks isegi öelda anomaalia) juhtus laupäeva öösel, kui tundsin äkki, et MA EI TAHA ENAM JUUA... Ma olin täiesti paanikas, aga õnneks oli pühapäevaks juba kõik korda saanud. Aga ikkagi. Täiesti kohutav tunne oli hetkeks.
Ja siis ma mõtlesin seoses mingi artikliga, kus kirjeldati seda, et Eesti inimene on kohutav inimene, kes ei ole üldse tolerantne igasugu erinevate väärakate suhtes ja on alati kõige ja kõigi peale tige ja ei salli kedagi..., et mis siis minu jaoks on see, mida mina ei salli ja millega ma rahul ei ole... Ja siis mõtlesin, et tagasihoidlik nimekiri oleks umbes selline:
1. Karsklaste vingumine teemal, et Eesti rahvas ei tohiks juua. Kurat ma olen täiskasvanud inimene, kes teab väga hästi, mis on hea ja mis on halb. ise joon, ise suren maksatsirroosi. Ma ei saa aru, mis see kedagi kottima peaks.
2. Feministide vingumine teemal, et naisi diskrimineeritakse ja surutakse alla. Et palgad on väiksemad ja üleüldse. No mis me siis teeme? Ebaõnn ütleks ma selle peale. Võibolla tuleks lihtsalt rohkem küsida, mitte niisama vinguda?
3. Homode ja igasugu muude karvaste ja pehmete kargajate vingumine teemal, et Eestis ei tolereerita piisavalt vähemusi. Ja siis tuuakse näiteks, et nemad ju ei ütle midagi heterotele, kes tänaval käest kinni ringi käivad. See, et vikerkaarepoisid tänaval paraadi ajal vändast kinni hoiavad ja kangi all põske võtavad, see on ju tõepoolest sama, mis heterotel käest kinni käimine. ausalt öeldes ei meeldiks mulle ka see, kui kusagil kangialuses Edgar Kadrile kannikasse keerab (nimed on juhuslikud ja igasugused kokkulangevused on juhuslikud).
4. Loomakaitsjate ja igasugu muude ülevindi keeratud õigustekaitsjate vingumine teemadel, et kusagil Lõuna-Ameerikas kasutatakse lõhnade testimisel loomi või tehakse nendest kasukaid. Soetage endale elu, kui midagi targemat teha ei ole. Mulle ka ei meeldi, kui ilmsüüstuid loomi piinatakse, aga kui me laboriloomade elu vaatame, siis on ikka väga väga palju haletsusväärsemaid olendeid, nagu näiteks tänavale visatud lemmikud. Nende kaitseks ei piketeeri keegi. Ausalt öeldes on mul jumala üks pask kõik, kui kusagil Madagaskaril tehakse opossumiga teste. Ja muude kaitsjate koha pealt niipalju, et inimesed on kahjuks aru saanud, et nendel on mingid õigused iga asja vastu protesteerida. Kallid Keila inimesed, kui teile kiiritus maja sees tinakestas ei meeldi, siis kolige planeedilt maa minema. Igal pool on võimalik rohkem kiiritust saada, kui selle tehase juures. Ja siis olid mingid naljavennad, kes vinguvad statsionaarselt kehvade teeolude üle ja siis kui riik tahab teed ehitada, siis on ving lahti, et miks just nende maja juurde teed teha tahetakse. Kallid kaasmaalased - kellegi maja juurde see tee ikka tuleb. Jätke hala ja kui ei meeldi, siis kolige minema. Meil on selliseid metsatalusid Lõuna-Eestis küll ja veel, mille juurde ei viigi üldse teed. Suurepärane võimalus olla vaikuses ja rahus...
5. Erinevate väljamaalaste hala teemal, et neid diskrimineeritakse. Diskrimineeritakse my ass. Kujutame endale ette olukorda, kui mingi perssekukkund riigi ajupoolikust jobu läheks Valge Maja (Kremli) ette, hakkaks seal oma lippu lehvitama, lõhkuma ja politseinikke (miilitsaid) peksma. Mis te arvate, kas:
a) sellel inimesel lastakse rahus märatseda, kui palju kulub. Peale märatsemise lõppu vibutatakse näppu ja öeldakse, et ära enam nii tee ja välismaalane elab rahus edasi koos kõikide elamis ja tööloast tingitud hüvedega + valimisõigus või;
b) kohalesaabunud märulipolitsei(miilits) lööb kumminuiaga tegelasel munad mäsaks ja ajud välja, viskab kongi ja sõidutab lähimasse piiripunkti, kus tropp üle piiri visatakse. Edasisest sissesõidu loast võib tegelane (ja ka tema sugulased, tuttavad ja mõnedel juhtudel isegi töökaaslased) und näha oma edasise elu jooksul. Kodumaal ootab teda suurriigi poolt esitatud kopsakas arve ja kirjake riigi õiguskaitseorganitele, mille alusel jobu järgmiseks 15 aastaks puuri visatakse, sest kõik on ju rõõmsasti valmis suurriigi korraldusi täitma...
Mina pakun varianti b. Või õigemini ma olen selles 100% veendunud, et nii see läheb. Eestis toimib aga variant a.
6. Eesti naiste vingumine teemal, et Eesti mees on jobu. Eesti mees võib ju jobu olla, aga sellega kategoriseerib ka Eesti naine ennast teadlikult jobude rahva hulka kuuluvaks, sest ka temal on olemas isa ja ka teda on kasvatatud vastavalt jobude tavadele. Ei maksa arvata, et kui mehed on mingid eriti räiged jobud, siis naised on meil maailma parimad... Keppige aga edasi oma "pahasid poisse" ja siis ei ole vaja imestada, kui igapäevane menüü koosneb lakku täis ja ringi nikkuvast mehest ja nyrkkist näkku. Kõik on ju tegelikult enda valikute küsimus. Eestis on piisavalt korralikke "igavaid jobumehi", kes on täiesti võimelised oma naist igapäevaselt rõõmustama ja olema hea mees ja isa.
Väike vihje naistele:
head omadused mehe juures ei ole:
- suur väline ilu. Mis kurat paneb naised mõtlema, et kui mees on mingi 25 aastat saanud keppi uksest ja aknast, et siis ta ühel hetkel hakkab korralikuks ja jääb ühe naise juurde. Kujutage edasi...
- seikluslikkus. Jajah, seiklevad praegu ja seiklevad ka edasi. Ka aukude ja joogipudeli ümber...
- võimujanu ja edukus. Võimujanus mees annab Sulle, kallis naine, molli, kui Sa tema autoriteeti ei tunnist. Edukas mees on ülbe, tal on suht savi, mis Sa tunned. Kui ei meeldi, oled ise kaotaja, tõmba nahhui ja pane uks ka väljastpoolt kinni, naisuke.

Ilmselt on selliseid rühmitusi veel, kes mulle närvidele käia tavatsevad, aga praegu ei jaksa rohkem reastada. Eks kui tuleb veel lisa, siis panen edaspidi. Tsiteerides ühte kena lektüüri, mis juba kergelt legendaarseks on muutumas - mulle näkku ei nikuta...

Ja nüüd läheb tore tööpäev edasi. Kui aega ja viitsimist on, siis kirjutan homme ka. Kui viitsimist ei ole, siis ei kirjuta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar